DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Sinovi predsjednika u društvu “Janjičara”

Igor Dodik i Danilo Vučić su juče bili u društvu huligana, članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stojanovića zvanog Sale Mutavi, svedoči fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama, prenosi istraživački portal KRIK.

Portal Krik se u tekstu fokusira na Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i podsjeća da je mlađi Vučić u društvu ove kriminalne grupe uslikan 2018. godine u Rusiji na utakmici svjetskog prvenstva u fudbalu. Tada je Aleksandar Vučić rekao da se on u tom društvu našao slučajno.

Na slici je za stolom 13 osoba, a među njima i dvije posebno interesantne ovdašnjoj javnosti. Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS i generalni sekretar vladajućeg SNSD-a. Tu su i Zvezdan Terzić i Vuk Radivojević, direktori klubova “Crvena zvezda” i  “Igokea”.

Oni sjede u društvu Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi i Nemanje Srećkovića, članova nasilne huligansko kriminalne grupe „Janjičari“.

“Krik” podsjeća da su Vidojević i Srećković članovi Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ poznate po nasilju i kriminalu koju je nekada predvodio ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković.

Ova grupa obezbjeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima. “Janičari” su obezbjeđivali i inauguraciju predsjednika Srbije kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja.

Fotografija je nastala juče u Banja Luci gde je proslavljan Dan Republike Srpske.

 

Izvor: Direkt portal/KRIK

Comment here