DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Šef kabineta načelnika Novog Grada nasrnuo na aktiviste ReStarta tokom prikupljanja potpisa za peticiju

Milan Žujić, šef kabineta načelnika Novog Grada. FOTO: facebook.com/restartsrpska17

Milan Žujić, šef kabineta načelnika Novog Grada fizički je napao aktiviste organizacije ReStart nakon što je odbio da potpiše peticiju “Кonkursom do posla” na glavnom trgu u Novom Gradu.

Nakon što je nasrnuo na predsjednika organizacije ReStart Stefana Blagića, fizički se obračunao i sa aktivistkinjom ReStarta koja je pokušala snimiti napad na Blagića.

Napad na aktiviste ReStarta odigrao se pored štanda gdje su stajali i drugi građani u želji da potpišu peticiju, no to nije sprečilo Žujića da se i nakon napada ponaša bahato te prijeti ostalim aktivistima, ističe se u saopštenju na fejsbuk stranici ReStarta.

Stefan Blagić je za Gerilu izjavio da je Žunić nasrnuo na njega, na aktivistkinju koja je bila s njim na štandu i na jednog momka koji u tom trenutku potpisivao peticiju.

Poptisivanje peticije u Novom Gradu. FOTO: facebook.com/restartsrpska17

“Aktivistkinju je udario, mene je pokušao udariti. Govorio je, prijetio je. U tom trenutku nismo znali da je on šef kabineta načelnika. Mi smo ga pitali, kao i ostale ljude, da li želi potpisati peticiju. On se tada okrenuo i rekao “sad ćete vidjeti svog boga” i prišao nam”, ističe Blagić.

Blagić kaže da u tom trenutku nije bilo policije u njihovoj blizini i da se poslije toga nije ni pojavljivala. Nakon napada su nastavili sa prikupljanjem potpisa, ali čim završe, otići će u policiju da prijave napad, ističe Blagić, dodajući da se nakon napada situacija smirila.

“Djevojka je sada u redu, smirila se ali je bila jako potresena. On je pokušao da joj otme mobilni telefon jer je ona pokušala da snimi napad u trenutku kad je on prišao meni. Tada se okrenuo prema njoj i pokušao da joj otme telefon. Prišao joj je s leđa, udario ju je, međutim, na kraju se sve smirilo. Ljudi koji su bili okupljeni da poptišu peticiju razdvojili su ga od nas“, navodi Blagić na kraju.

Zvali smo i načelnika Novog Grada Miroslava Drljaču (SNSD) da prokomentariše napad šefa njegovog kabineta na aktiviste ReStarta, ali nije se javljao na telefon.

Stefan Blagić. FOTO: rtvbn.com

Inače, članovi Udruženja ReStart Srpska pokrenili su peticiju „Konkursom do posla”. Iz ReStarta upozoravaju da Zakon o sistemu javnih službi ne predviđa obavezu raspisivanja konkursnih procedura prilikom svih zapošljavanja u javna preduzeća, fondove i druge institucije.

Cilj peticije je novi Zakon o sistemu javnih službi u kome će biti obavezno raspisivanje konkursa kod svih zapošljavanja u javne institucije, preduzeća i fondove. Iz ReStarta upozoravaju da trenutno konkurs nije uvijek obavezan i da se moguće zaposliti bez ikakvog konkursa u javni sektor u Republici Srpskoj.

Gerila.info

Comment here