DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Sedam novih slučajeva zaraze u Republici Srpskoj, ukupno 121 osoba zaražena korona virusom

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare.

Šeranić je rekao da je u proteklih 24 časa izvršeno 75 testiranja na virus korona, od čega je sedam pozitivnih. U pitanju su četiri muškarca i tri žene. Jedna osoba je iz Banjaluke, dvije iz Gradiške, tri iz Kozarske Dubice i jedna iz Doboja. Sa ovih sedam slučajeva broj oboljelih se popeo na 121.

“Kada je u pitanju Doboj, u pitanju je ljekar iz dobojske bolnice, koji nije radio posljednjih sedam dana. Biće ispitani svi njegovi rizični kontakti. Kada je u pitanju Gradiška, to je sekundarni kontakt, koji je u vezi sa trećim banjalučkim klasterom”, pojasnio je Šeranić.

Dodao je da je u Kozarskoj Dubici u pitanju porodični slučaj.

“U Banjaluci je potvrđen slučaj porodičnog kontakta sa suprugom”, pojasnio je Šeranić.

“Na odjelu na UKC-u RS je 21 osoba, od kojih 10 čeka rezulatet i osobe koje su sa srednje teškom i teškom slikom”, rekao je Šeranić.

Rekao je da se u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom nalazi 16.443 lica, dok je 1.041 izašlo iz nadzora.

Šeranić je naveo da je testirana i 31 osoba iz karantina u Gradišci i svi su negativni.

Kada su u pitanju karantini, trenutno je u Gradišci smješteno 49 osoba, od čega je njih 28 iz Republike Srpske, a 21 je iz Federacije BiH.

“Svi koji imaju negativan test upućuju se u lokalni karantin, a koji su pozitivni će biti u karantinu sa pozitivnim osobama”, rekao je Šeranić. Govoreći o karantinu formiranom u Studentskom centru Nikola Tesla u Banjaluci, ministar zdravlja je rekao je od juče 20 osoba smješteno u ovaj objekat.

Konferencija za novinare ministra zdravlja #RTRS #UŽIVO

Gepostet von RTRS vijesti am Donnerstag, 26. März 2020

Comment here