NASLOVNAPOLITIKA

Sastanak DNS-SNSD: Dodik i Nešić i dalje “u ljubavi”, ali ne i u Prijedoru

Bilo bi zanimljivo napraviti napraviti anketu i utvrditi postoji li punoljetna osoba sa bar završenom VSS, a koja živi u Srpskoj, a da sumnja da li će se Milorad Dodik i Nenad Nešić “dogovoriti” oko nastavka saradnje njihove dvije stranke.

Ako je neko i sumnjao, sad je i zvanično.

Naravno da su se dogovorili, što još više pojačava utisak da je cijela šarada oko smjene Lejle Rešić, zapravo nastavak zajedničkog odstrijela kadrova DNS-a lojalnih starom šefu i tvorcu DNS-a Marku Paviću.

Marko Pavić / FOTO: GERILA
Marko Pavić / FOTO: GERILA

Nakon sastanka kojeg su mediji u Srpskoj pumpali kao nešto što će sudbinski uticati na odnose ove dvije stranke, dogodilo se jedno veliko ništa, sem činjenice da su se ljudi lojalni Paviću “zablindirali” u posljednje uporište (Prijedor) i da je izvjesno da će lično Pavić da bude kandidat za gradonačelnika Prijedora, o čemu su već pisali neki mediji bliski vlastima RS.

“Koalicija ostaje i na republičkom i na nivou BiH“, rekao je predsjednik SNSD, Milorad Dodik, nakon sastanka sa Nešićem.

Obojica su zaključili da očekuju pobjedu na lokalnim izborima u oko 80 odsto opština.

Dodik je rekao da je jedini problem između DNS i SNSD nastao zapravo na lokalnom nivou i to u Prijedoru, što je dovelo do njihovog razilaženja, istakavši da će u Prijedoru imati odvojene kandidate za gradonačelnika.

Milorad Dodik / FOTO: GERILA
Milorad Dodik / FOTO: GERILA

“Zahvaljujem DNS-u na dugogodišnjoj saradnji. Ovakve stvari se dešavaju u nekim lokalnim zajednicama. Ono što je za nas neprihvatljivo jeste pravljenje koalicionih sporazuma sa SDS-om i PDP-om u vrijeme izbora”, naglasio je Dodik.

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a, Nenad Nešić je rekao da koalicija između ove dvije stranke na republičkom i BiH nivou nije upitna.

Nešić je dodao da “DNS neće sklapati koalicione sporazume sa PDP-om i SDS-om”, ali da nije moguće prevazići animozitete ove dvije stranke u Prijedoru.

Nenad Nešić / FOTO: GERILA
Nenad Nešić / FOTO: GERILA

Nešić je kazao da je Željka Cvijanović predlagala da dvije stranke sarađuju u Prijedoru na način što bi “podijelili mandat na po dvije godine”, ali da za sada ne mogu da se dogovore oko tog prijedloga.

Podsjećamo, ministrica Lejla Rešić, kadar DNS-a, smijenjena je 4. juna sa dužnosti ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, nakon političkih smjena u Prijedoru gdje se DNS uz pomoć SDS-a vratio u većinu, a potom i sproveo niz smjena SNSD kadrova.

GERILA.info

Comment here