NASLOVNAPOLITIKA

Šarović: “Nema koalicije sa Dodikom”

“Bilo kakav koalicioni sporazum SNSD-a sa Gradskim odborom SDS-a u Bijelini je poptuno neprihvatljiv”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, nakon danas održane sjednice te stranke. Šarović je takođe rekao da će kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine biti Mićo Mićić. Mićić nije htio da se obrati novinarima ispred centrale SDS-a u Banjaluci, navodno zbog dogovora da se novinarima obrati samo Šarović kao predsjednik stranke.

Šarović je rekao da bilo kakva saradnja s strankom koju predvodi Milorad Dodik ne dolazi u obzir. Za Dodika je rekao da je izvrgao ruglu proces dogovaranja koalicije na način da je isključio mogućnost bilo kakve saradnje ne samo u Bijeljini, već i u svim drugim lokalnim zajednicama, osim u Srebrenici.

“Za nas je ova priča završena i poslije ovoga o tome više neće biti nikakvog razgovora. Svi su dužni da se pridržavaju ovakvog stava”, rekao je Šarović i dodao da je Predsjedništvo ovu odluku donijelo sa samo jednim glasom protiv.

Podsjećanja radi Mićo Mićić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a, potpisao je sporazum sa SNSD-om po kojem bi nakon zajedničkog nastupa SNSD-a i SDS-a pola mandata gradonačelnik Bijeljine bio Mićić, a drugu polovinu njegov zamjenik koji bi bio iz SNSD-a.

GERILA.info

Comment here