DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Sajber napad na sajt portala Buka: Kada istina bode oči

Sajt portala Buka je, zbog sajber napada koji traje preko 12 sati, trenutno nedostupan. Glavni urednik Buke Aleksandar Trifunović za Gerilu ističe da se radi o najjačem napadu koji su do sada imali. Kaže da uopšte ne mogu pristupiti serveru, dok im je njemačka firma koja im održava server javila da će ih morati skroz isključiti jer napad ugrožava i njihov sistem.

Buka redovno demistifikuje i razotkriva laži, licemjerje, mito, korupciju, nepotizam, kriminal, zločine, tako da nije sigurno ko bi mogao stajati iza napada na njih, što potvrđuje i Trifunović koji ističe da za sada ne zna ko bi mogao biti odgovoran za napad na sajt Buke. Međutim, pretpostavlja da bi dva teksta koja su nedavno objavili mogla biti povod za napad. Jedan je o predstojećim izborima u Banjaluci, a drugi o Oluji.

Na svojoj fejsbuk stranici je naveo da su sačuvali veliki broj dokaza o napadu i oni će biti predani nadležnim organima. Ističe da je u pitanju sajber terorizam kome se pristupa ozbiljno na međunarodnom nivou. Podsjeća da je prošli haker koji je napao sajt Buke završio u zatvoru.

Inače, ovo nije prvi put da je napadnut sajt portala Buka, ali je najgori do sada, kako ističe Trifunović, naglašavajući da ovaj napad vjerovatno neće biti ni posljednji.

Portal Buka je poznat po kritičkom stavu i zagovaranju principa objektivnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva. Vjerovatno je nekome zasmetala istina, zaključuje Trifunović.

Comment here