DRUŠTVONASLOVNA

Rupa na kraju tunela-Dodik i Vučić gledali vozače od oktobarskih izbora

Gerila info je u februaru u telefonskom razgovoru sa čelnim ljudima preduzeća Autoputevi Republike Srpske tražila pojašnjenje zašto plakat sa imenima Milorada Dodika i Aleksandra Vučića četiri mjeseca nakon otvaranja autoputa prema Doboju i dalje stoji iznad jednog tunela na dionici Prnjavor-Doboj i kada će, ukoliko je plakat već postavljen zbog otvaranja dionice, plakat biti skinut. Tada nam je, nezvanično, rečeno da se ne razmišlja o uklanjanju plakata i da se ne zna kada će i da li će bii skinut.

Ova dionica puštena je u saobraćaj 2. oktobra prošle godine, tri dana prije opštih izbora u Bosni i Hercegovini i tada je plakat sa likovima predsjednika Srbije i tadašnjeg predsjednika Republike Srpske a sada predsjedavajućeg Predsjedništva BiH postavljen iznad jednog od tunela.

Skinut plakat "svetlo na kraju tunela"

Da sve nije slučajnost pokazalo je postavljanje identičnog plakata na jeednoj dionici autopputa u Srbiji koju je takođe radio “Integral”. Plakati su u posljednjih nekoliko dana djelovanjem aktivista skinuti i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

Inače, dužina autoputa Banjaluka- Doboj je 72 kilometra. Gradnja je koštala 402 miliona evra. Kompletna gradnja finansirana je kreditima Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

GERILA info

Comment here