DRUŠTVONASLOVNA

Rješenje bez pečata, deložacija dan nakon donošenja rješenja. Nastavak priče o deložaciji Popovića

Porodica Popović zajedno sa svojim advokatom tvrdi da je deložirana iz kuće na osnovu dokumentacije bez pečata a da im nije ostavljen rok od osam dana da se žale na rješenje suda jer im rješenje nije ni predočeno. Sudski izvršitelj im ga jednostavno nije pokazao. Na rješenju piše da je doneseno 16.10. a deložacija je izvršena samo dan kasnije 17.10. iako na dnu rješenja piše da je ostavljen rok za žalbu Okružnom sudu Banjaluka od osam dana. Žalba ne odlaže izvršenje ali se uglavnom sačeka da istekne taj rok za žalbu.

Sanja Popović za Gerila info kaže da joj dobar dio dokumentacije ostao u stanu u koji joj više ne dozvoljavaju ulazak. Popovići su iz stana u kojem žive pedeset godina izbačene zbog potraživanja od strane Janka Trivića koji je u njihov stan uselio za vrijeme rata. Osnovni sud u Banjaluci je presudio da su Popovići Triviću dužni 7 000 maraka koliko je on, dok je živio u njihovom stanu, uložio u stan. Taj iznos je sa kamatama dosegao 20 000 maraka. Sanja i Vukosava tvrde da im sud nije dozvolio da plate tu odštetu iako su to pokušavale.

Banjalučkom Osnovnom sudu smo poslali nekoliko pitanja u vezi sa ovim slučajem. Jedno od pitanja je i zašto sud nije odredio zaplijenu pokretne imovine ili blokadu računa do namirenja duga već se odlučio za zaplijenu stana. Odgovore ćemo objaviti kada nam budu dostavljeni. Stan od 93 kvadrata, tržišne vrijednosti oko 200 000 maraka prodat je na licitaciji za 30 000 maraka.

Kupac stana na licitaciji je Duško Radivojević inspektor u Republičkoj upravi za igre na sreću. Nezvanično u istoj upravi radi i sin Janka Trivića kojem su po presudi suda Sanja i Vukosava bile dužne da isplate nadoknadu ulaganja u stan u iznosu od 7 000 maraka.

Sanja i Vukosava Popović juče su intervencijom sudske policije i policajaca Policijske uprave Banjaluka izbačene iz svog stana u banjalučkom naselju Starčevica.

GERILA info

Comment here