DRUŠTVONASLOVNA

Ribnik: Stao pred kamion sa drvima pa završio u zatvoru

Vitomiru Viškoviću iz Ribnika dosadilo je da sluša obećanja kako će biti saniran put kraj njegove kuće kojim se izvlače drva iz šume pa je svojim tijelom popriječio prolaz kamionima privatne firme. Zbog toga je priveden pa pušten ali očekuje prekršajni nalog. Vitomir za Gerila info priča kako mjesecima upozorava da mu izvlačenje šume uništava put do kuće ali i ugrožava izvor pitke vode. Nakon mjeseci obećanja da će problem biti riješen a put saniran odlučio je da stvar uzme u svoje ruke i da fizički, svojim tijelom, spriječi dalje izvlačenje šume. Zbog toga je u utorak ujutro priveden.

“Kad god sam ja zvao policiju zbog uništavanja puta i cijevi za vodu govorili su kako nisu oni nadležni već nadležna optinska inspekcija. Mene su odveli sa lisicama na rukama kao da sam kriminalac.”-kaže za naš portal Vitomir Višković.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, u čijoj nadležnosti je policijska stanica u Ribniku, potvrdili su privođenje Vitomira Viškovića ali kažu da je odbio da postupi po naređenju službenih lica.

“Izlaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su prijavljenog, te ustanovili da su navodi prijave tačni. Pošto se prijavljeni oglušio na zakonito izdano naređenje policijskih službenika da ukloni postavljene prepreke sa javnog puta, lišen je slobode. Prijavljenom je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 19. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja i prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Na licu mjesta navedenog događaja osim prijavljenog V.M. nije bilo više lica, te niko sem njega nije priveden u službene prostorije Policijske stanice Ribnik.
Prijavljeni V.M. se obraćao Policijskoj stanici Ribnik i tom prilikom prijavljivao da se zbog izvlačenja šume teretnim motornim vozilima uništava put koji vodi do njegove porodične kuće. Na lice mjesta, 18.02.2019. godine, izašli su policijski službenici Policijske stanice Ribnik i inspektor komunalne policije Opštine Ribnik koji se izjasnio da je navedeni put u nadležnosti Opštine Ribnik, te da će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se navedeni put sanirao.”-piše u odgovoru Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Vitomir Višković kaže da se za blokadu puta odlučio u utorak jer mu je u ponedeljak obećano posljednji put da će privatno preduzeće koje izvlači šumu u utorak da sanira svu štetu koja je zbog toga nastala i na putu i na vodovodu a da se to nije desilo.

U opštini Ribnik nisu odgovorili na naša pitanja da li je njima poznat problem porodice Višković i ukoliko jeste šta su nadležne opštinske službe do sada uradile po tom pitanju. Saznajemo, na lice mjesta u prethodnim danima jesu izlazili komunalni policajci koji su takodje obećavali riješavanje problema ali se to nije desilo.

U međuvremenu jeste saniran vodovod kojim se porodica Višković snadbijeva vodom ali put još nije saniran.

Comment here