NASLOVNAPOLITIKA

Radovan Višković novi mandatar

Radovan Višković i Željka Cvijanović

Radovan Višković je dobio mandat za sastav nove Vlade Republike Srpske. Ovo je danas zvanično potvrdila i nova predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Radovan Višković i Željka Cvijanović

Cvijanovićeva je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa Viškovićem, rekla da očekuje da će on u što skorijem vremenu sastaviti kabinet i da će nastaviti da rade zajedno u interesu RS.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Višković godinama dio velikog tima koji radi za Republiku Srpsku, te da je i do sada sa njim imala dobru saradnju.

“Vjerujem da ćemo veoma brzo imati vladu kako bi nastavili da radimo dobar posao za Republiku i naše građane”, rekla je Cvijanovićeva.

Višković se zahvalio Predsjedniku Republike Srpske na podršci da formira novi sastav vlade, on je rekao da će to biti vlada kontinuiteta.

Napomenuo je da će nova Vlada biti u povoljnijoj poziciji kada je riječ o ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

“Izmijenićemo dio zakonske regulative što se tiče ministarstava – biće ukinuto Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva razdvojićemo na dva”, rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je zahvalio za ukazano povjerenje predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, stranci kojoj pripada SNSD-u i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku.

“Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već i velika obaveza i odgovornost”, istakao je Višković.

Višković dolazi iz Milića. U prethodnom mandatu bio je šef poslaničkog kluba SNSD-a, a radio je u kompaniji “Boksit” iz Miliša.

Comment here