NASLOVNAPOLITIKA

Radovan Višković mandatar odlučio SNSD, Željka Cvijanović je valjda saglasna

Radovan Višković biće prema svemu sudeći mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske. Tako je danas odlučeno na sastanku izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci (sastanak održan u palati Republike iako se radi o isključivo stranačkom sastanku). Predsjednik SNSD-a Milorad dodik ranije je najavio da bi Radovan Višković trebalo da bude mandatar za sastav nove Vlade iako je predlaganje mandatara posao predsjednika Republike, funkciju predsjednika će obavljati Željka Cvijanović.

U SNSD-u su najavili skoro formiranje vlasti u Republici Srpskoj što će, prema tvrdnjama iz ove stranke, pokazati stabilnost Republike Srpske u institucionalnom i svakom drugom smislu.

Radovan Višković koji će najvjerovatnije dobiti priliku da bude na čelu nove Vlade Republike Srpske potpredsjednik je SNSD-a a u proteklom sazivu Narodne skupštine bio je šef Kluba poslanika ove stranke.

Ranije su kao potencijalni mandatari pominjani i Zoran Tegeltija još uvijek aktuelni ministar finanisja a slobodnije procjene koje se nisu sviđale Miloradu Dodiku govorile su da bi mandatar mogao da bude i Milan Radović iz DNS-a. Nakon Dodikove priče o “mangupima” postalo je jasno da od Radovića na mjestu predsjednika Vlade neće biti ništa.

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za 22 novembar.

Comment here