DRUŠTVONASLOVNA

Radojičić u ”Mozaiku”: Nema zatvaranja

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić posjetio je danas javnu kuhinju ”Obrok ljubav” humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” i izjavio da ona neće biti zatvorena.

Foto: mondo.ba
Foto: mondo.ba

”Jutros sam izdao nalog da se u Gradskoj upravi riješi problem legalizacije ovog objekta u najkraćem mogućem roku. U Gradskoj upravi nema u arhivi, u papirima, dozvola za postojeći objekat, a nismo ih našli ni u Arhivu RS i objekat može biti samo predmet legalizacije. Ona do sad nije riješena, ali će biti riješena”, izjavio je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio da će gradska odjeljenja provesti postupak legalizacije objekta, a udruženje nesmetano nastavlja dalje da radi.

”Došao sam da pružim podršku ovim ljudima nakom što smo vidjeli u medijima da su se desile određene komplikacije u inspekcijskom nadzoru na ovom prostoru. Udruženje uživa podršku grada i ima prostor grada za ovu aktivnost koju provodi, a u decembru je dodijeljen i prostor na spratu koji treba da se uredi, a u razgovorima smo i o cijelom objektu da se odredi za ove potrebe”, kaže Radojičić.

Foto: facebook - Maja Isović Dobrijević
Foto: facebook – Maja Isović Dobrijević
Foto: facebook - Maja Isović Dobrijević
Foto: facebook – Maja Isović Dobrijević
Foto: facebook - Maja Isović Dobrijević
Foto: facebook – Maja Isović Dobrijević

Juče je objavljeno da je republička inspekcija najavila da će zatvoriti javnu kuhinju “Obrok ljubavi” jer udruženje ”Mozaik prijateljstva” nema upotrebnu dozvolu za prostor u kojem se kuhinja nalazi u banjalučkom naselju Obilićevo u Ulici cara Lazara.

Udruženje “Mozaik prijateljstva” u ovoj kuhinji godinama priprema hranu za najugroženije Banjalučane.

Izvor: mondo.ba

Comment here