NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

Radojičić i zvanično kandidat SNSD-a. Za sada je jedini protivnik Stanivuković.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD, foto SNSD

Igor Radojičić i zvanično je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. To je bilo jasno i ranije ali je zvanična odluka objavljena nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva Gradskog odbora te stranke u Banjaluci. Radojičić je kandidat SNSD-a i devet stranaka koje podržavaju njegovu kandidaturu a koje su nedavno sa SNSD-om i Radojičićem napravile predizbornu “Vidovdansku koaliciju”.

Za sada jedini protivkandidat Radojičiću na predstojećim lokalnim izborima u najvećem gradu u Republici Srpskoj biće Draško Stanivuković iz PDP-a čija kandidatura je takođe nedavno ozvaničena. Stanivuković je dobio podršku svoje stranke ali i ostalih opozicionih stranaka u Banjaluci, prije svega SDS-a.

podrška opozicije kandidaturi Draška Stanivukovića, foto Gerila

Igor Radojičić je aktuelni gradonačelnik Banjaluke a na prošlim izborima je relativno ubjedljivo pobijedio tadašnjeg kandidata ujedinjene opozicije Dragana Čavića. Radojičić je na mjestu gradonačelnika zamijenio, takođe SNSD-ovog Slobodana Gavranovića koji je na izborima 2012. godine pobijedio razjedinjenu opoziciju koja je kandidovala Nenada Stevandića i Dragana Čavića. Ni Stevandić ni Čavić više nisu u opoziciji već su dio vladajuće većine.

Draško Stanivuković aktuelni je poslanik PDP-a u NSRS a do opštih izbora 2018. godine bio je odbornik te stranke u skupštini grada Banjaluka gdje je ušao na izborima 2016. godine.

GERILA info

Comment here