NASLOVNASPORT

Prvo zlato za BiH u istoriji stonog tenisa za osobe sa invaliditetom

Haris Eminović

Na Svjetskom kupu za parastonotenisere koji je od 9. do 14. oktobra ove godine održan u Pajulahtiju u Finskoj Haris Eminović i njegov trener Jovica Šormaz, članovi STKI “VRBAS” iz Banjaluke, osvojili su zlatnu medalju, prvu u istoriji za Bosnu i Hercegovinu.

Na turniru je učestvovalo preko 170 takmičara iz 33 države. Na PARA FINLAND OPEN 2019 svoje predstavnike je po prvi put imala i Bosna i Hercegovina a Haris Eminović je svoj raskošni talent predstavio svjetskoj sportskoj javnosti na pravi način.

Primarni cilj je bio da Haris Eminović odradi klasifikaciju i da dobije kategoriju. Dobijena je kategorija K-6 u kojoj je nastupao takmičar iz BiH. Prva dva dana održano je takmičenje u pojedinačnoj kategoriji. Haris je odigrao dobro i zauzeo 9. mjesto, dok je u ekipnom dijelu odradio odličan posao osvajanjem svjetske zlatne medalje.

Predstavnici Svjetske stonoteniserske federacije su izjavili da očekuju da Harisa vide na svim svjetskim takmičenjima i naravno na Olimpijadi u Tokiju 2020. Iz parastonoteniserske reprezentacije BiH poručuju da su zadovoljni nastupom, i da će se truditi da nastave sa dobrim rezultatima. Zahvaljuju se Paraolimpijskom komitetu BiH, predsjedniku Komiteta Sabahudinu Delaliću i generalnom sekretaru Komiteta Osmanu Handžiću koji su im obezbjedili odlazak na Svjetski kup u Finsku.

Comment here