DRUŠTVONASLOVNANOVOSTISPORT

Prvi čovjek Mladog Krajišnika prijeti sudom ali ne odgovara šta je neistina u tekstu

Brane Čovičković, generalni menadžer KK Mladi Krajišnik

Generalni sekretar Košarkaškog kluba Mladi Krajišnik, ujedno prvi čovjek tog kluba, Brane Čovičković upozorio je naš portal da će, ukoliko nastavimo da objavljujemo informacije za koje oni smatraju da su uvredljive za klub, zaštitu potražiti na sudu. U pismu koje je potpisao Čovičković naš portal se moli da ne objavljuje neistine o najuspješnijem košarkaškom klubu u Republici Srpskoj. Čovičković navodi broj osvojenih trofeja koje je Mladi Krajišnik osvojio, što ga svrstava u klub bogate istorije, ali ne navodi šta su konkretno netačni navodi u tekstu “Kako Vlada RS pomaže klubu bez računa? Ključni odnosi prvog čovjeka kluba sa vrhom SNSD!?”

U tom tekstu objavili smo da Mladi Krajišnik dobija pomoć Vlade RS, prema zvaničnim podacima, a da taj klub nema zvaničan račun na koji novac može biti uplaćen budući da im je račun u blokadi.

Tako je u posljednjoj podjeli budžetskih sredstava na kraju kalendarske godine, uz RK Borac i FK Radnik, upravo Mladi Krajišnik bio među klubovima koji su dobili najviše sredstava, 100.000 maraka (toliko novca je zvanično odobreno, ali nezvanično sav novac nije uplaćen), od Vlade Republike Srpske, iako ne nastupa na međunarodnoj sceni.

KK Mladi Krajišnik, detalj sa utakmice, foto srpskainfo

Objavili smo da klub ima velika dugovanja prema igračicama, stanodavcima, prevoznicima ali i Poreskoj upravi Republike Srpske kojoj je zaključno sa 14.02.2020. godine dugovao 456.735 maraka. Poreska uprava Republike Srpske je protiv ovog poreskog obveznika preduzela sve raspoložive mjere prinudne naplate, podaci su iz februara ove godine.

Iz Mladog Krajišnika nisu odgovorili na naša konkretna pitanja na koji račun primaju novac od Vlade RS, koliki je trenutni dug kluba i kakva je struktura tog duga. Nismo, za sada, dobili pojašnjenja na šta se tačno misli, kada se pominju neistine u prvom tekstu.

Iz ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, takođe, nisu odgovorili na konkretna pitanja na koji račun uplaćuju sredstva Mladom Krajišniku i da li znaju da im je račun u blokadi. Odgovorili su samo da su krajem godine tom klubu kao i mnogim drugima uplatili određena sredstva.

GERILA info

Comment here