NASLOVNANOVOSTISPORT

Prvi čovjek Mladog Krajišnika nastavlja da sebi kopa rupu. Borba tek slijedi!?

Nakon skandaloznog saopštenja od prije nekoliko dana, nakon poraza u finalu kupa RS od Orlova, rukovodstvo Mladog Krajišnika nastavlja da “briljira” u saopštenjima. U prvom saopštenju je rukovodstvo ovog kluba (Brane Čovičković koji suštinski rukovodi ovim ženskim košarkaškim klubom) igračice protivničke ekipe podrugljivo naziva staricama, strankinjama i pripadnicima LGBT populacije. Nije se slegla prašina od prvog a stiglo je još jedno saopštenje u kojem u Mladom Krajišniku tvrde da je sve što su izrekli u prvom istina. U Mladom Kraijišniku kao da ne shvataju da problem u njihovom saopštenju nije da li je istina da su igračice nekog kluba starije ili pripadnice LGBT populacije. Problem je samo pominjanje toga kao bitnog u bilo kom kontekstu. Samo saopštenje, inače, obiluje gramatičkim i pravopisnim greškama.

Prvo saopštenje Mladog Krajišnika izazvalo je niz reakcija a oštro su ga osudili i iz Košarkaškog saveza Republike Srpske. Nezvanično je zatražena smjena Brane Čovičkovića i njegovo udaljavanje iz košarke. Koje neće ići lako jer Čovičković nije lak plijen jer zna dosta o dešavanjima u banjalučkoj košarci u posljednjih desetak godina i više pa se mnogi, tvrdi naš izvor, plaše njegovog eventualnog javnog nastupa i “otvaranja duše”.

Brane Čovičković, inače, je poznat po bahatom ponašanju, prijetnjama novinarima i aktivistima a poznat je i po presudi zbog krivotvorenja dokumenata u slučaju tadašnje košarkašice Mladog Krajišnika Saše Čađo. Mladi Krajišnik, najuspješniji i najpoznatiji  ženski košarkaški klub iz Republike Srpske posljednjih desetak godina je više od rezultata poznat po dugovima, blokadi računa…

Prvi čovjek kluba je i pored svega rado viđen gost na prijemima koje organizuju gradske i republičke vlasti posljednjih desetak godina.

GERILA info

Ostavite komentar