NASLOVNASPORT

Pripreme FK Borac u Turskoj – zabava za regionalne portale

Posrtanje banjalučkih sportskih klubova više nije nikakva novost, a o tome je Gerila već pisala, ali čini se da naš sport pored loših rezultata doživljava javnu blamažu i na međunarodnoj sceni.

Banjalučki fudbalski klub Borac je otišao na zimske pripreme u tursku Antaliju, inače omiljenu bazu uglavnom velikih istočnoevropskih ekipa, mada je samo prije manje od dva mjeseca za dalje funkcionisanje kluba skupljan novac od privrednika Srpske, ali i kroz novac građana koje je Vlada Republike Srpske odlučila da pokloni najpoznatijem fudbalskom klubu Srpske. Ta pomoć sama po sebi ne bi bila upitna, ali postavlja se pitanje zašto Borac koji suvereno korača ka prvom mjestu Prve lige RS, pri tome i dalje opterećen silnim finasijskim dugovima, ima potrebu za skupim zimskim pripremama. Primjera radi, tamo je trenutno na pripremama i beogradska Crvena zvezda koja je u 2018.godini zaradila više desetina miliona evra, što od transfera, što od uspješnih nastupa u evro takmičenjima.

Međutim, ovaj put o FK Borac pišu najčitaniji regionalni portali. A razlog je prekid prijateljske utakmice u Antaliji, i to od strane trenera i igrača Borca.

” JESTE li ikad čuli da je nogometni klub predao utakmicu jer je gubio? Danas je to napravio banjalučki Borac. 

Jedan od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih klubova igrao je protiv Maribora i na poluvremenu gubio 4:0. Odlučio je tada da neće igrati drugo poluvrijeme.  Borac, koji je vodeća momčad druge bosanskohercegovačke lige (1. Lige RS-a), predaju utakmice u turskom Beleku opravdao je tvrdnjom kako je Maribor obećao da neće nastupiti s prvom momčadi“, piše najčitaniji hrvatski portal Index.hr.

Kao deca na poljančetu!

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke napravio je nezapamćeni potez na pripremama,prekuinuvši utakmicu u Beleku protiv slovenačkog Maribora, koji je za 45 minuta deklasirao Banjalučane i vodio sa 4:0. Ekipa iz Republike Srpske je odbila da izađe na drugo poluvreme! Objašnjenje je bilo da su im Slovenci obećali da neće igrati sa najboljom postavom, a oni su do poluvremena vodili sa 4:0“, još strožiji je bio beogradski Kurir.

Trener Borca, Darko Vojvodić, odluku je pravdao nepoštovanjem dogovora.

Ovo još nisam vidio u životu. Meni su rekli da će igrati juniori i igrači koji ne igraju, a vidjeli ste kakav su sastav izveli. Morao sam da prekinem. Htio sam da to učinim još u 10. minutu, a u 30. minutu ušao sam u teren i rekao sudiji da ćemo da odigramo još pet minuta, ali nije uvažio. Nema smisla da ja uvodim najmlađe igrače, a da se oni nešto iživljavaju. Nije bitan rezultat, već to što jedno dogovorimo, kažemo bez kamera i medija, a onda oni puste i prenos. Ovakvu prevaru još nisam vidio“, rekao je Vojvodić za Mondo.ba.

Prethodnu utakmicu, koju je Borac dobio, obilježila je tuča sa fudbalerima rumunskog trećeligaša Čikzerede.

Rukovodsvo kluba i njeni fudbaleri bi mogli da pokažu bar mrvicu dostojanstva i odgovornosti, pa da nastavak priprema u Turkoj plaćenih novcem građana Srpske više ne bude predmet srpdnje regionalnih medija.

GERILA.info

Comment here