NASLOVNAPOLITIKA

Premijer Višković riješio misteriju virusa Korona!

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, juče je izjavio, a agencija SRNA prenijela, da je “korona virus izmišljen da bi se zaustavio privredni rast, pogotovo nekih zemalja koje su u određenom momentu pojavile tamo gdje neki drugi smatraju da ne bi trebalo da se nađu”.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS /FOTO: GERILA
Radovan Višković, predsjednik Vlade RS /FOTO: GERILA

Dan nakon toga, potvrđena su i prva dva slučaja virusa korona, COVID-19, i u Banjaluci i uopšte u RS i BiH.

Višković je u navedenoj izjavi dao i tumačenje da će se virus korona “odraziti na ekonomiju, ali više na svjetsku privredu”.

Viškovićeva predviđanja za uticaj virusa korona na svjetsku privredu bi imala smisla prije mjesec ili više dana, ali danas i “vrapci na granama” znaju koliki uticaj ima raširenost ovog virusa u svjetskim okvirima i koliko je štete već nanijeto svjetskoj ekonomiji.

Međutim, više brine premijerovo spekulisanje navodnog namjernog stvaranja virusa “od strane nekoga”, kako  bi se “zaustavio privredni rast nekih zemalja”.

Ozbiljnim političarima, čemu valjda i premijer Višković teži, izjave u kojima se špekuliše i daju moguće teorije zavjera oko nastanka virusa korona mogu samo naštetiti i nije im mjesto u javnom diskursu.

Na društvenim mrežama su se pojavile i reakcije na ovaj svojevrstan gaf predsjednika Vlade Srpske.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, je na današnjoj konferenciji naglasio da nema potrebe za panikom, ali da se cijeloj situaciji mora pristupiti sa maksimalnim oprezom.

GERILA.info

Comment here