DRUŠTVONASLOVNA

Pravda za Davida: Novi proces protitv Ozrena Perduva i nova amnezija policajca-svjedoka

Pred banjalučkim Osnovnim sudom danas je održano i treće suđenje Ozrenu Perduvu iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida”, i to za povik “Pravda za Davida” na javnoj površini, koje je pokrenula banjalučka policija. Pedruv je na prethodna dva suđenja proglašen nevinim, a danas je policajac-svjedok, koji je i izdao ovaj prekršajni nalog, priznao da se njemu niko od građana nije žalio na Ozrenov povik, iako je on u svom zapisniku pribilježio da su građani tim činom bili uznemireni.

 

Ozren Perduv je za portal Gerila izjavio da se ovakvim suđenjima mora stati u kraj i da neko za ovakve procese, na kraju i treba da odgovara.

“Danas mi se sudilo treći put zbog uzvika “Pravda”. Prva dva puta sam oslobođen. Prvi put suđenje je trajalo 6 časova. Drugi put 30 minuta, jer su policajci patili od amnezije. Danas je policajac koji je izdao prekršajni nalog i koji je napisao da sam ja uzvikom “Pravda” uznemirio prolaznike priznao da se njemu niko od građana nije žalio. Međutim, to ga nije spriječilo da piše laži u prekršajnom nalogu. Nažalost, to nije ništa novo. Policijski službenici lažu u sudu i ne trpe nikakvu odgovornost. Za sada. Najporaznije je što svi dosadašnji sudski troškovi padaju na teret budžeta, dakle svih nas. Tome će se morati stati u kraj. Neko će morati da odgovara zbog svega ovog”, izjavio je Perduv.

GERILA.info

Comment here