DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Policija 40 dana pokušava da sazna ko je pucao u Velikom Blaškom

Policijska uprava Banja Luka

Poštovani, obavještavamo Vas da je u predmetu iz Vašeg upita istraga i dalje u toku. Po okončanju istrage javnost će biti blagovremeno obaviještena“, odgovor je banjalučke Policijske uprave koji je identičan odgovoru od osmog februara.

Radi se o istrazi slučaja pucanja iz automatskog oružja u selu Veliko Blaško u opštini Laktaši na Badnje jutro. Banjalučka policija već četrdeset dana pokušava da otkrije ko je pucao iz automatskog oružja i pored činjenice da je nasjecanju Badnjaka nakon koje je uslijedila rafaljna paljba uživo prenosila Radio televizija Republike Srpske kao i da je bilo prisutno pedesetak svjedoka, među kojima i načelnik opštine Laktaši, Miroslav Bojić

Načelnik Policijske uprave Banjaluka je 29. januara samo potvrdio da istragu vodi policija u Laktašima.

Rukovodstvo banjalučke Policijske uprave

“U konkretnom slučaju postupaju pripadnici Policijske stanice Laktaši još nismo došli do konkretnog imena odnosno do izvršioca. Preduzimaju se mjere i radnje na identifikovanju o događaju je obaviješteno Okružno tužilaštvo, ukoliko dođemo do informacija i utvrdimo ko je izvršilac o tome ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, rekao je Miloš Brkić načelnik banjalučke Policijske uprave prije osamnaest dana. Sedamnaest dana kasnije policija i dalje nema imena lica koja su pucala iz automatskog naoružanja.

U banjalučkoj Policijskoj upravi nisu odgovorili na zahtjev da pojasne zašto se toliko dugo radi na, na prvi pogled, izrazito jednostavnom predmetu. Nije poznato ni da li su ispitani svjedoci koji su prisustvovali izvršenju krivičnog djela. Iz RTRS-a i kabineta načelnika opštine Laktaši nikada nisu odgovorili na naša pitanja da li su pozvani da svjedoče i da li su sami prijavili izvršenje krivičnog djela.

Zanimljivo da je sličan slučaj policija u Banjaluci riješila za dan. Takođe na Badnji dan ove godine objavljen je video snimak na kojem se vidi ženska osoba kako puca iz automatske puške ispred jednog ugostiteljskog objekta. Odmah nakon objave snimka uhapšeno je lice sa snimka ali i lice za koje se sumnjalo da je ustupilo pušku iz koje je pucano.

GERILA info

Comment here