ISTRАŽIVANJANASLOVNA

Podijelite svoje iskustvo: Problemi samohranih roditelja

ILUSTRACIJA: pchas.org

Portal Gerila radi istraživanje o izazovima samohranog roditeljstva. Htjeli bismo čuti priče samohranih roditelja koji su voljni podijeliti svoja iskustva s nama kako bi nam pomogli u istraživanju. Cilj istraživanja je da iz ugla samohranih roditelja predstavimo izazove s kojima se susreću, od problema u institucijama, preko finansijskih problema, do predrasuda i nerazumijevanja u društvu.

Upitnik, koji je pred vama, predstavlja prvi korak u istraživanju. Nakon upitnika slijediće obimnije istraživanje u koje će biti uključeni roditelji, ali i ostali akteri koji mogu uticati na poboljšanje položaja samohranih roditelja i njihove djece.

Kako možete pomoći? Tako što ćete popuniti upitnik i našem timu istraživača ispričati svoja iskustva, s konačnim ciljem što adekvatnijeg predstavljanja u javnosti. Sve što navedete može nam pomoći kako bi istraživanje obavili na što bolji način. Ako imate bilo kakvih nedoumica, ili ako vam je potrebna pomoć pri popunjavanju upitnika, slobodno nas kontaktirajte direktno na e-mail redakcija@gerila.info.

Ostavite komentar