DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Počinioci padaju ali su nalogodavci za sada sigurni

“Ja da sam na mjestu tužioca i sudija nikada ih ne bih oslobodio dok proces ne bude okončan!”

Darko Ćulum i Dragan Lukač

Ovako ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, ne želeći da u potpunosti komentariše odluku suda u Istočnom Sarajevu, odgovara na pitanje kako gleda na rješenje suda da se na slobodu pusti posljednji osumnjičeni za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića, Slaviša Jurošević.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu je Juroševića pustio da se brani sa slobode iako se Jurošević krio od organa BiH nakon napada na Vasiljevića. Gerila je već pisala o toj odluci suda.

Slobodan Vasiljević

“Naša policijska uprava koja pokriva i Miliće, policijska uprava Zvornik ima obavezu da kontroliše kretanja svih potencijalno opasnih lica, ako i to lice možemo tako nazvati. Rekao sam neću da komentarišem odluku zašto su ga pustili, mene što se tiče sva ona lica za koje ima dokaza da su eventualno izvršioci i koji su osumnjičeni i koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekog krivičnog djela a naročito ako postoji opasnost da mogu ponoviti to krivično djelo ili da nekoga ugroze, ja da sam na mjestu tužioca i sudija nikada ih ne bih oslobodio na način da mogu slobodno da hodaju dok se kompletan proces ne završi. Zašto da rizikujemo da neko ko je jednom ugrozio nekoga, o bilo kome da se radi, sutra ponovo to uradi a mi smo ga pustili da slobodno šeta ulicama i normalno da to dovodi do određenih ljudi koji su imali problem do osjećaja ugroženosti..Svi oni koji se osjete ugroženim da li od tog lica ili bilo kog drugog lica nevezano za taj slučaj mogu da se obrate policiji.”– rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

Glamočani- ubijen biznismen Slaviša Krunić

U policiji Republike Srpske tvrde da rade na otkrivanju nalogodavaca i u slučaju pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića ali i u slučaju ubistva Slaviše Krinića.

“Što se tiče teškog ubistva Slaviše Krunića mi i dalje radimo na tome u pokušaju da otkrijemo eventualne nalogodavce. Ne možemo da pričamo o tome sada ali ono što je bitno jeste da su izvršioci, koji nesumnjivo po svim našim dokazima jesu izvršioci, se nalaze u proceduri i sud će na kraju da presudi onako kako smatra da treba. Policija i dalje nastavlja da radi, uključene su ovdje i neke druge agencije iz okruženja sa kojima ćemo, nadam se, doći do novih podataka koji mogu baciti više svjetla na taj događaj.”kaže Dragan Lukač.

GERILA info

 

 

Comment here