DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Okružno tužilaštvo o skidanju transparenta sa tunela

Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog skidanja transparenta sa likovima Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i natpisom “Svjetlo na kraju tunela” je dostavila policijska stanica Prnjavor. Transparent je u oktobru prošle godine sa tunela na autoputu uklonio Ivan Begić koji je po nalogu Okružnog tužilaštva saslušan u policijskoj stanici Lazarevo u Banjaluci.

“Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 07.11.2019.godine, od strane Policijske stanice Prnjavor dostavljen je izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama a u vezi sa skidanjem plakata „Svjetlo na kraju tunela“, na autoputu Banja Luka-Prnjavor. U navedenom predmetu preduzimaju se potrebne istražne radnje i mjere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS, kako bi se mogla donijeti konačna tužilačka odluka.”– odgovorili su nam iz banjalučkoj Okružnog tužilaštva.

U ovom tužilaštvu, međutim, nisu odgovorili da li preduzimaju ili planiraju da preduzmu mjere i radnje protiv lica koja su postavila transparent na ogradu iznad autoputa kao i protiv odgovornih lica koja taj transparent nisu uklonila godinu dana.

“U vezi sa pitanjima iz vašeg zahtjeva koja se odnose na postavljanje i skidanje plakata sa auto-puta nadležni su „Autoputevi RS“.”– kratak je odgovor Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Transparent “Svjetlo na kraju tunela” je postavljen iznad autoputa na dan kada je ta dionica puštena u saobraćaj, u oktobru 2018. godine. Gerila je u februaru prošle godine tražila odgovor od Autoputeva kada će biti skinut transparent sa vijadukta i zbog čega na tom mjestu uopšte stoji takav transparent. Nezvanično nam je rečeno da se ne zna kada će i da li će taj transparent biti uklonjen.

GERILA info

Comment here