DRUŠTVONASLOVNA

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka ne zna gdje se trenutno nalazi drugoosumnjičeni za napad na novinara Vladimira Kovačevića

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka ne raspolaže sa informacijom gdje se trenutno nalazi Nedeljko Dukić, drugoosumnjičeni za napad na novinara televizije BN i portala Gerila.info Vladimira Kovačevića.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka podsjećaju da su podigli optužnicu 27.12.2018. godine protiv Marka Čolića iz Banjaluke, zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa osumnjičenim Dukić Nedeljkom (koji se nalazi u bjekstvu i prema kome je raspisana međunarodna potjernica) počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. i članom 37. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, na štetu Vladimira Кovačevića iz Banjaluke.

Takođe, iz tužilaštva naglašavaju da se prema Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske optuženim licima ne može suditi u odsustvu.

Što se napada na novinare tiče, Nezavisne novine prenose da su domaće vlasti “veoma ozbiljno upozorene” od strane međunarodne zajednice da se napadi i pritisci na novinare neće tolerisati i da se očekuje potpuno rasvjetljavanje pokušaja ubistva novinara televizije BN i portala Gerila.info Vladimira Kovačevića.

Comment here