DRUŠTVONASLOVNA

Odbačena žalba Marka Čolića, ostaje u pritvoru

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Marka Čolića koja se odnosi na produženje pritvora, tako da Čolić ostaje u pritvoru, nakon što je u petak osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara RTV BN i portala Gerila.info Vladimira Kovačevića, prenosi novinska agencija Srna.

Sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović za Srnu je izjavila da je ovo rješenje Vrhovnog suda Srpske juče dostavljeno Okružnom sudu u Banjaluci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Okružni sud u Banjaluci u petak, 12. jula, objavio je presudu kojom se optuženi Marko Čolić (32) proglašava krivim zbog krivičnog djela pokušaja ubistva novinara BN televizije i portala Gerila.info Vladimira Kovačevića i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

On je, obrazlažući presudu, rekao, između ostalog, da je utvrđeno da na teleskopskoj palici, kojom su Kovačeviću nanesene teške tjelesne povrede, postoje Čolićevi DNK tragovi.

Podsjećamo, Čolić je proglašen krivim po optužbama da je 26. avgusta 2018. godine, oko 20.40 časova, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, pretukao Kovačevića. Za Dukićem je raspisana međunarodna potjernica.

Comment here