NASLOVNANOVOSTIPOLITIKA

NSRS neće raspravljati o “Programu reformi” koji je otišao za Brisel

Narodna skupština Republike Srpske

Narodna skupština, makar danas, neće raspravljati o “Programu reformi” koje je Predsjedništvo BiH uputilo u Brisel a koji je samo drugo ime za ANP tvrdi opozicija u Srpskoj ali i Brisel.

Zahtjev za ubacivanjem tačke o slanju dokumenta u Brisel u dnevni red aktuelnog zasjedanja podnijeli su Klubovi poslanika SDS-a i PDP-a. Kolegijum NSRS odbio je taj zahtjev sa obrazloženjem da nije podnesen u skladu sa poslovnikom što je opozicija demantovala.

Igor Crnadak poslanik PDP-a

“Postavlja se pitanje kakav je taj dokument, zašto ga kriju osim ako ne žele da se vidi šta tamo piše. Ovo je mračan um, ja ne znam kome je to palo na pamet ali je to jedan mračan um opasan za Republiku Srpsku.”- komentarisao je nepostojanje volje za objavljivanjem dokumenta Igor Crnadak poslanik PDP-a.

Igor Žunić poslanik SNSD-a

“Taj dokument i ta informacija nije bila u skladu sa poslovnikom i Kolegijum je nije mogao prihvatiti.”– rekao je Igor Žunić poslanik SNSD-a i upitao poslanike opozicije zašto nisu tražili posebne sjednice o stvarima koje su njihovi predstavnici uradili u Sarajevu u prethodom mandatu. Žunić ne spori da je zahtjev za članstvo u NATO još 2009. godine poslao tadašnji član Predsjedništva BiH SNSD-ov Nebojša Radmanović ali kaže da je to bio samo nastavak dotadašnje politike koju su započeli njegovi prethodnici. Žunić je rekao i da on zna šta piše u dokumentu koji je otpremljen za Brisel ali da ne želi da kaže šta u njemu piše.

Miladin Stanić poslanik SDS-a

“Nesporno da je Dodik potpisao dokument koji vodi u NATO integracije. Naš zahtjev je bio da se dokument donese u NSRS i da se razmatra u bilo kom formatu. Građani Republike Srpske zaslužuju da znaju šta se nalazi u tom dokumentu. Ono što mi znamo pouzdano jeste da taj dokument vodi BiH u NATO.”-rekao je Miladin Stanić poslanik SDS-a i dodao da je SDS protiv ulaska BiH u NATO dok god to ne učini Srbija jer bi ulaskom u NATO ojačala BiH a oslabila Republika Srpska. Stanić je napomenuo i da smatra da je Milorad Dodik očigledno ucjenjen i da je morao potpisati sporni dokument.

GERILA info

Comment here