DRUŠTVONASLOVNA

Novinar portala Gerila.info i BN televizije Vladimir Kovačević dobitnik godišnje nagrade Kluba novinara Banja Luka

Novinar portala Gerila.info i BN televizije Vladimir Kovačević dobitnik je godišnje nagrade Kluba novinara Banja Luka.

Kovačević se obratio prisutnima i izjavio da se ne slaže sa odlukom žirija jer je mnogo novinara koji su radom više zaslužili nagradu ove godine, ali da ipak razumije odluku žirija.

Naglasio je da se svi zajedno moramo boriti za slobodu medija u Republici Srpskoj koja je sve više ugrožena i da su neki od onih koji ugrožavaju medijske slobode prisutni i na večerašnjoj zabavi.

Kovačević je dodao da su od prošlogodišnje zabave upokojeni neki slobodni mediji koji su posatli portparoli vlasti. Naglasio je da se ne smije dozvoliti da tako bude i sledeće godine.

U Klubu novinara Banja Luka ističu da se Vladimir Kovačević kao dugogodišnji novinar, koji je javnosti prepoznatljiv po istraživačkim i kritičkim tekstovima i televizijskim prilozima, i u prethodnim godinama nalazio u najužem izboru za nagradu.

Kao posljedica njegovog rada u prethodnom periodu, naše priznanje preduhitrio je brutalan napad onih koji su u Vladimiru Kovačeviću prepoznali metu, krivca, prijetnju koju treba ućutkati, ukloniti, eliminisati. Napad na Kovačevića bio je napad na novinare, pokušaj ubistva Kovačevića pokušaj je ubistva i novinarstva kakvo je očigledno nepoželjno u društvu ispunjenom nasiljem, bezakonjem, haosom. No, odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobjegao, već nastavio da izvještava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas spriječiti da radimo svoj posao.

Comment here