DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Novi primjeri dvostrukih aršina. Ne može sport ispred zgrade bez maske. Odnosno može ali ako je u funkciji promocije SNSD-a

Srijeda 21. 10. 2020. konferencija za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Gospodine Šeraniću možete li pojasniti, spominjali ste sportske aktivnosti, da li je moguće igrati basket ispred zgrade ili trčanje uz obalu Vrbasa bez maske?

“Ne, sportske aktivnosti profesionalne ili rekreativne dozvoljene su bez maski samo u sportskim objektima, onima koje je Ministarstvo sporta definisalo kao takve.”

Petak, 23.10.2020

foto društvene mreže, izvor SNSD
foto društvene mreže, izvor SNSD
foto društvene mreže, izvor SNSD
foto društvene mreže, izvor SNSD

Iz ministarstva zdravlja RS i Inspektorata RS za sada nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa javno objavljenim fotografijama na kojima se vidi kako funkcioneri RS krše mjere Republičkog štaba za vanredne situacije. Iz ovog Ministarstva za sada nisu reagovali na miješanje člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika u njihove nadležnosti. Dodik je, iako za to nema nikakve nadležnosti, najavio mogućnost zatvaranja škola u Srpskoj.

Inače, iz izbornog štaba SNSD-a su prije dva dana najavili da zbog situacije sa virusom korona obustavljaju sve predizborne skupove i promotivne aktivnosti.

Dva dana bila su dovoljna da izbornom štabu ove stranke zaborave na najavu o obustavljanju skupova.

Činjenica je da se ni ostali politički subjekti striktno ne pridržavaju mjera koje je donio Republički Štab za vanredne situacije ali ono što aktivnosti SNSD-a izdvaja u odnosu na ostale jeste što sve važnije odluke u Vladi i Republičkom štabu donose članovi i funkcioneri SNSD-a i zato oni jesu pod posebnim monitoringom.

GERILAinfo

Comment here