DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Nove restriktivne mjere u Banjaluci zbog korona virusa: Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti

Svi ugostiteljski objekti u Banjaluci zatvaraju se do 23. marta ove godine, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na konferenciji za novinare nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada.

Radojičić je rekao da je broj oboljelih u Banjaluci porastao je za tri osobe od posljednje sjednice štaba održane u petak, uz napomenu da u ovom gradu postoje tri mikroklastera. Rekao je da jedna od osoba za koju je utvrđeno danas da je zaražena virusom korona nije iz Banjaluke, ali se dovodi u vezu sa jednom osobom iz ovog grada.

U Banjaluci je trenutno pod nadzorom 750 osoba koje su na jedan ili drugi način bile u kontaktu sa zaraženim osobama.

“Apelujem na susjedne opštine da prate mjere koje je Banjaluka donijela, kako bi svi zajedno preventivno djelovali”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Trgovine, osim trgovina prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje, zatvaraju se do 23. marta. Takođe, zanatstvo, osim taksi službe, zatvara se do 23. marta, dok javne kuhinje imaju dozvoljen rad, ali preko šaltera.

“Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine”, naveo je Radojičić i dodao da će apoteke raditi bez promjene radnog vremena sa obezbjeđenim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i preduzećima biti organizovan minimalan proces rada i da dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije.

“Gradski štab je donio mjere koje stupaju na snagu odmah”, rekao je Radojičić upozoravajući da je takva odluka donesena zbog zaštite širenje zaraznih bolesti.

15.3.2020

Konferencija za novinare /// Gradski Štab za vanredne situacije

Gepostet von RTRS vijesti am Sonntag, 15. März 2020

Comment here