DRUŠTVONASLOVNA

Nova predstava “Sirotanovića” 24.9. – “Šutim i trpim, a para kapa”

Popularni banjalučki satiričari “Sirotanovići” u ponedjeljak, 24.09, započinju novu, šesnaestu po redu sezonu, i to nastupom pod nazivom “Šutim i trpim, a para kapa”.

U banjalučkom Domu omladine, 24. septembra u 20.30 h, biće predstavljen politički program Sirotanovića, baziran na lažima, kupovini glasova, izdaji države i naroda, te prelijetanju iz stranke u stranku. Ovaj program će, u sat i kusur smijeha, predstaviti nosilac liste Sirotanovića, za sve moguće i nemoguće funkcije (u svim izbornim jedinicama) – Dušan Jokić.

Pošto tribina nije tribina bez obećanja i galame, nosilac liste je poručio da će ovim povodom svim prisutnim biračima predstaviti okosnice novog programa Sirotanovića:

  • „POMOĆI ću mlade tako što ću im platiti kartu i dati sendviče i sok za put do Njemačke.“
  • „IZGRADIĆU kružni tok ispred svake kuće, jer j*beš kuću koja kružnog toka nema.“
  • „UGRADIĆU sebe gdje god stignemo, a i u Republiku Srpsku, naravno.“
  • „ASFALTIRAĆU rodbini i prijateljima svaki milimetar rodne grude, jer je metar asfalta posred sela Amerika cijela!“

Ovom predizbornom tribinom, Sirotanovići će ujedno i svečano započeti novu, XVI sezonu nastupa, pod sloganom „Šutim i trpim, a para kapa“.

Rezervaciju mjesta na predizbornom skupu mjeseca, možete obaviti pozivom na broj 065/702-013 i u inboks stranice Sirotanovića.

Nema sumnje da je zabava zagarantovana ali i da će nam ostati gorak ukus u ustima nakon ove predstave jer se količina apsurda u našoj svakodnevnici približava temama koje “Sirotanovići” obrađuju.

Comment here