DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Nemogućnost testiranja stvara dodatne probleme

epidemija korona virus- žena u izolaciji

Veliki broj građana, u posljednjih nekoliko dana, svjedoči da su odbijeni za tetsiranje na virus korona iako neki od njih imaju ozbiljne simptome.

“Pregledali su me, dali su mi terapiju, vitamine i antibiotik i poslali kući bez testiranja. Imam ozbiljne simptome sve od onih najtežih o kojima se priča mjesecima. Dva puta sam išao u Dom zdravlja i ništa”, priča za Gerila info jedan banjalučanin koji je ubijeđen da ima virus korona ali to ne može dokazati.

Dodatni problem je u tome što lica koja žive sa licima koja imaju ozbiljne simtome a nisu testirana u ponedeljak moraju da se jave na posao jer ničim ne mogu pravdati svoje odsustvo sa posla. Time, jer su u stalnom kontaktu sa licima koja vjerovatno imaju koronu, vrlo lako mogu postati prenosioci virusa.

“Ja sad ne znam šta da radim. Kako da idem na posao? Ne mogu da ne idem jer nemam nikakav papir ni o izolaciji ni o bolesti”, kaže za Gerila info supruga lica koje nekoliko dana ima ozbiljne simtome, visoku tepmaraturu, bol u plućima i gubitak čula mirisa i ukusa ali koje nije testirano.

Iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske za sada nisu odgovorili na niz pitanja naše redakcije u vezi sa najnovijom situacijom u vezi sa pandemijom virusa korona.

Za danas u 17 časova zakazana je nova sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije ali nakon nje nije predviđena konferencija za novinare pa neće biti moguće postavljati pitanja.

GERILA info

Comment here