NASLOVNAPOLITIKA

NDP i “Obrenova grupa” od sada uz SNSD!

Sa grupom Obrena Petrovića i predstavnicima NDP-a smo dogovorili saradnju i zajedničko nastupanje u institucijama u Republici Srpskoj i BiH, potvrdio je Radovan Kovačević portparol SNSD nakon sastanaka lidera SNSD-a Milorada Dodika i doskorašnjih lidera opozicije u RS u Palati Republike.

Obren Petrović će biti poslanik u Klubu SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a dva narodna poslanika iz Doboja a koji pripadaju novoj stranačkoj orijentaciji pod vođstvom Petrovića će takođe pristupiti Klubu poslanika SNSD u parlamentu Srpske. U najskorije vrijeme očekuju se vanredni lokalni izbori za gradonačelnika Grada Doboja, a Kovačević je potvrdio da će predstavnici “Obrenove grupe” i SNSD-a imati zajedničkog kandidata, kao i da očekuju ubjedljivu pobjedu na tim izborima.

Nakon sastanka sa Obrenom Petrovićem, Milorad Dodik je dogovorio saradnju i sa dojučerašnjim političkim protivnikom i liderom NDP-a Draganom Čavićem, a oko čije promjene kursa politike se digla još veća prašina čak i u odnosu na Obrena Petrovića i dobojski SDS.

“NDP podržava SNSD-ovog kandidata za premijera Radovana Viškovića” rekao je portparol SNSD-a i dodao da je NDP zainteresovan za jedno ministarsko mjesto u Vladi RS.

 

Comment here