NASLOVNAPOLITIKA

Nastavlja se borba Čubrilović- Pavić

FOTO: rtvbn.com

Na predsjedništvu gradskog odboraDNS-a u Banjaluci koji je najavljen za večeras predsjedništvo banjalučkog gradskog odbora te stranke, saznaje Gerila info, tražiće smjenu predsjednika DNS-a Marka Pavića i poništenje odluke o smjeni Nedeljka Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a. Čubrilović je smijenjen u srijedu na sjednici predsjedništva te stranke u Banjaluci. Za smjenu Čubrilovića glasali su i pojedinci za koje se do sada mislilo da predstavljaju dio njegove struje u toj stranci.

Nedeljko Čubrilović prema tvrdnjama izvora našeg portala ima kontrolu nad 80 odsto predsjedništva gradskog odbora DNS-a u Banjaluci i očekuje se da gradski odbor donese odluke koje bi išle Čubriloviću u prilog. Ono što je upitno jeste to koliko će takve odluke gradskog odbora uticati na odluke predsjedništva DNS-a.

 

Inače, nezvanično se već priprema teren da se ojača pozicija Nedeljka Čubrilovića u NSRS bez obzira na ishod sukoba u DNS-u.

Prema nekim informacijama poslanici “grupe Obrena Petrovića” spremni su da se u nekom eventualnom rasporedu snaga uključe u “Klub Nedeljka Čubrilovića” koji u NSRS može računati na pet poslanika DNS-a dok Marko Pavić “kontroliše tri poslanika DNS-a. Time ne bi bilo ugrožena kandidatura Nedeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine iako Marko Pavić insistira da u ime DNS-a predsjednik parlamenta bude Darko Banjac.

Milorad Dodik je ranije najavio a to je i rekao Marku Paviću da kao dio skupštinske većine ne računa trojicu DNS-ovih poslanika.

 

Ostavite komentar