NASLOVNAPOLITIKA

Narodna skupština RS izabrala potpredsjednike

Poslanici SNSD-a

Poslanici NSRS izabrali su sve četiri predložena potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. U naredne četiri godine na toj funkciji biće Sonja Karadižić-Jovičević (SDS), Senad Bratić iz reda Bošnjaka (SDA), Željka Stojčić iz reda Hrvata (SNSD) i Milan Petković iz Ujedinjene Srpske.

Protiv izbora Sonje Karadžić-Jovičević, Senada Bratića i Željke Stojčić nije bio nijedan glas protiv dok je Milan Petković od 82 narodna poslanika dobio podršku njih 59.

Nakon izbora potpredsjednika, završena je prva redovna sjednica NSRS. U toku je pauza od sat vremena nakon čega će u 14 časova početi prva posebna sjednica NSRS na kojoj će se birati delegati u Dom naroda Parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske. Poslanici bi trebalo da glasaju i o imenovanju generalnog sekretara te radnih tijela NSRS, kao i Prijedlogu zakona o republičkoj upravi.

Odgovarajući na kritike opozicije da NSRS ne treba četiri potpredsjednika, Milan Petković je rekao da će primati samo naknadu koja je manja od plate profesionalnog poslanika i da će nastaviti da radi kao advokat.

Milan Petković

Comment here