DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Na proslavu Dana RS pola miliona maraka

Proslava dana Republike Srpske, ove godine, koštala je 417 555 maraka bez PDV. Ponude su za ponuđače bile otvorene do 17. decembra a posao je 19. decembra dodjeljen konzorcijumu dvije firme, City Consulting d.o.o. Banjaluka i SD sistem d.o.o. Laktaši.

Cijena organizacije obilježavanja dana Republike Srpske nije mnogo drugačija od cijene prethodnih godina kada se, takođe, kretala do pola miliona maraka. Prethodnih godina organizaciju proslave obilježavanja dana Republike Srpske radila je banjalučka “Republika” a kabinet predsjednika, u vrijeme dok je predsjednik Republike Srpske bio Milorad Dodik, dugo je odbijao da javnosti dostavi informaciju o tome koliko građani Republike Srpske izdvajaju novca za proslavu Dana Republike Srpske. To je učinjeno tek nakon presude suda.

Proslava dana Republike Srpske ove godine je obuhvatila svečani defile na trgu Krajine, akademiju u dvorani Borik, prijeme kod najviših zvaničnika Republike Srpske kao i dodjelu priznanja licima, organizacijama i ustanovama za koje su najviši zvaničnici Republike Srpske procijenili da su ih ove godine zaslužili.

GERILA info

Comment here