DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Milorad Dodik: “Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju”

Mićo Mićić i Milorad Dodik. FOTO: infobijeljina.com

Grad Bijeljina danas obilježava krsnu slavu Svetog Pantelejmona, a kum je ove godine srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik je juče za Srnu izjavio da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

“Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati”, naveo je Dodik.

Dakle, Dodik je naglasio da za rješavanje problema u Bijeljini nije važno vrijeme nego volja da se problemi riješe. SNSD je decenijama čekao da osvoji Bijeljinu. Vrijeme im nije bilo problem. Međutim, tek kad su zasjeli na tron (iako je Mićo Mićić formalno na čelu Bijeljine, zna se ko je šef), stekli su se uslovi, prema Dodiku, za rješavanje problema. Drugim riječima, tek kad su prelaskom Miće Mićića na “tamnu stranu sile” dobili vlast u Bijeljini, Dodik i SNSD su pokazali volju da rješavaju probleme. Do tada očigledno nije bilo volje.

Poput “političke crne rupe” SNSD uvlači sve učesnike političkog i javnog života Republike Srpske u svoj bezdan. Stvorili su atmosferu u kojoj oni koji nisu sa njima ne mogu da očekuju rješavanje problema. Drugim riječima, ne trebaju da se nadaju normalnom životu. S druge strane, za one koji su pod njihovim skutima postoji volja da se rješavaju problemi. Ili ste sa SNSD-om ili ste prepušteni na milost i nemilost.

Gerila.info

Comment here