DRUŠTVOEKONOMIJANASLOVNA

Milan Radović završio sa Novom bankom

Gerila info saznaje da je Milan Radović definitivno završio sa svojim prisustvom u Novoj banci. On je prodao svoje akcije ali ne MG Mindu tvrdi pouzdan izvor našeg portala iz ove banke. Potpisan je ugovor o prodaji Radovićevih akcija i samo treba da bude završena transakcija da bi prenos vlasništva nad akcijama bio završen. Milan Radović imao je 7,9 odsto akcija Nove banke a početkom novembra Nadzorni odbor banke smijenio je Radovića sa mjesta direktora banke i pored odličnih rezultata a nakon što je zbog političkog pritiska Radović odbio da podnese ostavku.

 

Portal Kapital juče je objavio da je kompanija MG Mind u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje kupila akcije Nove banke za 2,9 miliona KM, a da će ta kompanija u  narednim danima kroz još nekoliko milionskih transakcija postati najveći pojedinačni akcionar banke.

U Novoj banci danas nisu mogli komentarisati najnovija dešavanja u vezi sa akcijama banke.

Mladen Milanović, inače, slovi za jednog od najbogatijih ljudi u Republici Srpskoj a u dobrim odnosima je sa dugogodišnjim ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom.

Za Kapital je juče potvrdio da će nakon kupovine akcija od postojećih vlasnika biti najveći pojedinačni akcionar Nove banke.

„Planiram da preuzmem 15 do 20 odsto akcija. Ovo je dobro posložena, stabilna i što je važno, domaća banka. Sinergijom sa mojim ostalim kompanijama stvoriće se mogućnost za njen dodatni razvoj i jačanje na bankarskom tržištu“, rekao je Milanović za Kapital.

On kaže da će Nova banka, čiji su najveći akcionari domaći privrednici, biti znatno više fleksibilnija prema kompanijama iz Republike Srpske za razliku od banaka kojima su centrale u inostranstvu.

 

Comment here