NASLOVNASPORT

Kuglaški klub “Revita” odbranio titulu šampiona Bosne i Hercegovine

Novi-stari Šampion Bosne i Hercegovine za ovu godinu je Kuglaški klub “Revita” koji je u 22. kolu Premijer lige BiH ubjedljivo savladao ekipu KK “Željezničar” sa 6:2.

Kuglaška publika je sa nestrpljenjem očekivala ishod poslednjeg kola u kome se odlučivalo o šampionu Premjer lige BiH za ovu godinu. Banja Luka ima novog-starog šampiona, a da im trema nije kao prije dvije godine uticala na igru, pokazala je i ubjedljiva razlika u čunjevima od čak +281 čunj za “Revitu”.

U prvom paru sjanim nastupima Paštar Đorđa sa 628 i Andrić Siniše sa 607, osvojena su 2 meč poena i napravljena ogromna razlika od čak +189 za domaće. Džajić Mladen je bio na visini zadatka i sa 612:538 protiv Safundžije Dženana pečatirao pobjedu i slavlje je moglo da počne. Kombinacija Vajkić/Mandić 546 je izgubila prvi meč poen od Salman Enesa 582 no to nije bitno uticalo na rezultat. U poslednjem paru sjajnim izdanjem, i možda najbolji pojedinac “Revite” ove godine, Vladimir Gurešić sa 630 spustio zavjesu na sjajnu sezonu za ovu ekipu, dok mu je u tom pomogao Slavko Prijić sa 581 koji je bio slabiji od Herende Izudina 603.

Ovo je sigurno jedna od najuspješnijih sezona ikad za bilo koji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini a pogotovo u Republici Srpskoj jer nakon što je ekipa “Revita” u oktobru 2018 na 30. Svjetskom kupu u Zagrebu osvojila 7. mjesto, kao najveći uspjeh BiH kuglanja ikada, uslijedilo je učešće u osmini finala Lige šampiona, osvajanje Kupa Republike Srpske a sada i Premijer lige BiH.

Kompletiranje popularne “triplete” može već uslijediti za vikend kada sa u kuglani “Borik” igra polufinale i finale Kupa BIH 2019. u kome će se ekipa “Revite” za ulazak u finale boriti sa starim rivalima ekipom “Posušja”.

Comment here