NASLOVNANOVOSTISPORT

Kuglaški klub Revita odbranila titulu u Kupu Republike Srpske

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine KK Revita je u finalu Kupa Republike Srpske, koje je igrano u Gradišci, osvojila prvo mjesto.

U sklopu niza manifestacija koje su se održavale za Dan Republike Srpske igrano je i finale Kupa Republike Srpske u kojem su se sastale ekipe KK Revita, KK Borac, KK Ada i KK Hercegovac.

Najkvalitetnije ekipno takmičenje koje po 27. put organizuje Kuglaški savez Republike Srpske održano je u Gradišci u kuglani „Gradiška“. Ekipa KK Borac je u ovom takmičenju najuspješnija sa sedam trofeja.

Tokom ranije odigranih kvalifikacionih nastupa u kojem je učestvovalo devet ekipa iz Republike Srpske za finale su se izborile sve tri banjalučke ekipe, koje su ujedno i učesnice Premijer lige BIH, kao i ekipa KK Hercegovac iz Bileće.

Finale je počelo veoma neizvjesno i oprezno što se tiče svih ekipa, te su tokom prva tri bloka ekipe Revite, Ade i Borca bile rezultatski jedna uz drugu što se moglo donekle i očekivati jer su ekipe izašle sa ponajboljim igračima. Tokom trećeg i četvrtog bloka su se stvari lomile a ekipa Revite se odvojila od pratioca Ade i Borca koji su zaostajali -65 tj. -75 čunjeva za vodećim. Poslednji blok nije prošao bez uzbuđenja jer je ekipa Ade imala izuzetno raspoloženog igrača u svojim redovima dok se prednost Revite topila, ipak izmjenom na posljednjoj stazi, Revita je u poslednjih sedam hitaca sačuvala prednost ispred ekipe Ade i odbranila trofej upisavši se šesti put kao osvajač ovog takmičenja.

Sama pobjeda mnogo znači jer, osim sjajnog početka godine i trofeja, prvim dvema ekipama ovog takmičenja obezbjeđen je nastup u Finalu Kupa BIH i veoma izvjesno učešće u evropskim takmičenjima.

Ostavite komentar