DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Kostrešević ipak ima protivkandidata. Dva kandidata za direktora Policije

Zatvoren je konkurs za izbor novog direktora Policije Republike Srpske. Pored Siniše Kostreševića, savjetnika Dragana Lukača ministra unutrašnjih poslova RS na konkurs se prijavio i Vlado Jovanić zamjenik načelnika Uprave za policijsku podršku. Jovanić, tvrde naši izvori iz MUP-a Srpske, nije stranački čovjek i za sada se smatra da ima čistu karijeru.

Gerila info je ranije u nekoliko navrata pisala o pokušajima da se izabere novi direktor Policije Republike Srpske. Darku Ćulumu mandat je davno istekao.

Prethodni konkurs je poništen uz obrazloženje da je predsjednik Nezavisnog odbora koji bira direktora otišao u misiju. Konkurs je poništen iako je direktor mogao biti izabran s obzirom da je kompletna procedura bila završena a nezvanično jer Milorad Dodik nije bio zadovoljan kandidatima.

Naši izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova tvrde da je u vrhu vlasti Srpske u toku višemjesečni sukob oko toga ko treba da naslijedi Darka Ćuluma na, zvanično, najvažnijoj poziciji u Policiji Republike Srpske.

Nezavisni odbor koji bira direktora Policije u narednih nekoliko dana trebalo bi da obavi intervjue sa kandidatima koji su konkurisali na poziciju direktora.

GERILA info

Comment here