DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Kostrešević imenovan za direktora Policije. Sve završeno ekspresno brzo!

Siniša Kostrešević, foto srpska.infoVlada Republike Srpske imenovala je na današnjoj sjednici Sinišu Kostreševića za novog direktora Policije Republike Srpske. Kostrešević, koji je bio jedan od dva kandidata na konkursu, juče je dobio podršku Nezavisnog skupštinskog odbora u odnosu na Vladu Jovanića, zamjenika načelnika Uprave za policijsku podršku. Nezavisni odbor je mišljenje o najboljem kandidatu juče poslao ministru unutrašnjih poslova a Vlada je odmah danas Kostreševića imenovala za novog direktora. Siniša Kostrešević do juče je bio savjetnik ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača a na konkursu je važio za favorita Milorada Dodika.

Jedan konkurs u martu je poništen, zvanično jer je predsjednik Nezavisnog odbora otišao u mirovnu misiju, a nezvanično jer je to tražio Milorad Dodik koji nije bio zadovoljan prijavljenim kandidatima. Na prvi konkurs se Siniša Kostrešević nije prijavio jer tada nije ispunjavao sve uslove. Zanimljivo je da je Nezavisni odbor juče glasao o najboljem kandidatu iako je u radu odbora učestvovalo šest članova budući da imenovanje sedmog nije objavljeno u Službenom glasniku.

Nezvanično, oko imenovanja novog direktora Policije postojao je sukob u vrhu SNSD-a jer se radi o funkciji koja je najvažnija za Policiju Republike Srpske i “jača” je pozicija od pozicije ministra unutrašnjih poslova koja je politička funkcija.

Prije Kostreševića na čelu Policije Republike Srpske bio je Darko Ćulum koji je sada novi direktor Državne agencije za istrage i zaštite.

GERILA info

Comment here