NASLOVNAPOLITIKA

Ko plaća Dodikov kabinet u zgradi Vlade?

Milorad Dodik član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske postao je član Predsjedništva sa najviše kabineta u istoriji  dejtonske BiH. Pored standardnog kabineta u zgradi Predsjedništva dojučerašnji prredsjednik Republike imaće kabinete u adminsitrativnoj zgradi u vlasništvu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu ali i Vladi Republike Srpske u Banjaluci. Da ne bude zabune, kabinet u Banjaluci je imao i Dodikov prrethodnik u Predsjedništvu Mladen Ivanić. Ivanić je kabinet imao u zgradi Narodnog pozorišta a nije mu dozvoljeno da kabinet kao član Predsjedništva iz Republike Srpske ima u Palati Republike. Prostor u Palati Republike ranije je dok je kao član Predsjedništva boravio u Banjaluci korristio Nebojša Radmanović.
Nedavno je objavljeno da je kabinet za člana Prredsjedništva obezbijeđen u zgradi Vlade i da je kabinet opremljen novim namještajem turskog proizvođača a koji je kupljen od jedne sarajevske firme. Objavljeno je i da je završeno renoviranje prostora na 16. spratu zgrade Vlade za potrebe kabineta Milorada Dodika.
Međutim nisu objavljeni podaci o koštanju rrenoviranja, tenderima za posao opremanja i nabavku namještaja. Nije poznato ništa od sljedećih stavki:

1. Kada je donesena odluka da se dio prostora Vlade RS dodijeli Predsjedništvu BiH i ko je tu odluku donio?
2. Da li će za izdavanje kabineta u svojoj zgradi članu Predsjedništva BiH Vlada RS imati finansijsku nadoknadu i koliku?
3. Da li ta finansijska nadoknada podrazumjeva i plaćanje struje, vode i ostalih troškova?
4. Da li je prostor koji je dat Predsjedništvu BiH već bio opremljen a ukoliko nije ko je bio zadužen za opremanje i ko je platio opremanje?
5. Da li je raspisan tender za opremanje prostora koji je dat Predsjedništvu?
6. Koliki je prostor koji je dat na korištenje Predsjedništvu a vlasništvo je Republike Srpske?

 

Iz Vlade Republike Srpske stigao je kratak odgovor.

“Poštovani, Vaš zahtjev smo proslijedili Službi za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske.”

Nakon tog odgovora više nije stigao nikakav odgovor.

Comment here