EKONOMIJANASLOVNA

Još jedna emisija obveznica, zaduženja kao na traci

Republika Srpska objavila je javni poziv za upis i uplatu 35. emisije obveznica Republike Srpske javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima. Ponuda je objavljena 26.jula a vrijedna je 35 miliona maraka. Nominalna vrrijednost jedne hartije od vrijednosti je 1000 maraka a nudi se 35000 hartija od vrijednosti.

Datum aukcije je 19. avgust. Kamatna stopa iznosiće 2,5 odsto na godišnjem nivou. Emisije obveznica u 2019. godini predviđene su Odlukom o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu koju je u decembru prošle godine usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Tom odlukom odobrava se dugoročno zaduživanje Republike Srpske za 2019. godinu u maksimalnom iznosu do 371.000.000 maraka a zaduživanje emisijama hartija od vrijednosti samo je jedan od predviđenih načina zaduživanja Republike Srpske u ovoj godini.

Prethodna emisija obveznica Republike Srpske najavljena je krajem maja a aukcija je održana 17 juna. I tada su ponuđene obveznice u vrijednosti 35 miliona maraka.

Gerila info

Comment here