DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Izmišljanje radnih mjesta. Mjesto radnje Okružni sud Banjaluka

Odluka predsjednice Okružnog suda u Banjaluci Marije Aničić Zgonjanin

Odlukom predsjednice banjalučkog Okružnog suda Marije Aničić Zgonjanin u ovoj pravosudnoj instituciji otvoreno je novo radno mjesto- Šef Odsjeka za pomoćno-tehničke poslove. Na to mjesto, istom odlukom, raspoređen je B.Ć. koji je do otvaranja novog radnog mjesta obavljao funkciju vozača u Okružnom sudu Banjaluka.

U obrazloženju odluke navodi se da je Odsjek za pomoćno-tehničke poslove u ovom sudu ustanovljen pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kojim tada nije bilo predviđeno mjesto rukovodioca tog odsjeka, za razliku od svih drugih odsjeka u tom sudu. Navodi se da je izostanak tog radnog mjesta stvarao niz problema u organizaciji posla u tom odsjeku a da su problemi koji su nastajali uspješno rješavani angažovanjem ostalih zaposlenih u sudu.

“Zbog toga je bilo neophodno konačno uspostaviti i radno mjesto šefa Odsjeka za pomoćno-tehničke poslove u Okružnom sudu u Banjaluci što je i učinjeno uz saglasnost ministra pravde Republike Srpske, izmjenom i dopunom Pravilnika”, navodi se, između ostalog, u Odluci o otvaranju novog radnog mjesta i raspoređivanju vozača B.Ć. na to radno mjesto.

U odluci se navodi da “dosadašnji vozač” B.Ć. ispunjava uslove za novo radno mjesto jer je završio Poslovni i Pravni fakultet Univerziteta Union-Nikola Tesla u Beogradu.

Naši izvori iz Okružnog suda navode da vozač koji je postao šef Odsjeka godinama radi u sudu a da mu je stric jedan od bivših Sudija Okružnog suda a sada sudija Vrhovnog suda Republike Srpske. Tvrde da za novo radno mjesto nije raspisan ni javni ni interni konkurs već je sinovac sudije Vrhovnog suda RS običnom odlukom od vozača postao šef odsjeka. Zanimljivo je da je novo radno mjesto otvoreno tek kada je pomenuti vozač stekao diplomu pomenutog univerziteta iz Beograda.

Iz Okružnog suda u Banjaluci nisu željeli, za sada, da odgovore na naša pitanja u vezi sa novim radnim mjestom.

“Povodom Vašeg upita od dana 25.1.2021. godine, obavještavamo Vas da je isti zaprimljen u ovaj sud, te će Vam odgovor biti dostavljen u roku predviđen Zakonom o slobodi pristupa informacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 20/01)”, odgovorili su nam iz Okružnog suda Banjaluka.

U ovom sudu se pozivaju se na obavezu odgovaranja u roku od petnaest dana. Pitanja smo im poslali 25. januara a odgovore ćemo objaviti ukoliko ih dobijemo.

GERILA info

Ostavite komentar