DRUŠTVONASLOVNA

Hronologija širenja virusa korona u BiH

Virus korona prvi put je zvanično potvrđen 5. marta u Banjaluci. Od tada je zabilježeno 18 slučajeva zaraženih ovim virusom.

  1. Prva dva slučaja su otac i njegov maloljetni sin iz Banjaluke (5. mart)
  2. Muškarac iz Čelinca koji je zajedno iz Italije putovao sa prvim zaraženim treći je zaraženi virusom korona (6. mart)
  3. U Republici Srpskoj potvrđen je četvrti slučaj zaraze virusom korona, riječ je o učenici iz Čelinca koja je bila u bliskom kontaktu sa osobom koja je ranije identifikovana kao pozitivna na virus korona (9. mart)
  4. Žena iz Zenice koja je boravila u italijanskoj regiji Lombardija prva je osoba zaražena virusom korona u Federaciji BiH, a peta u Bosni i Hercegovini (9. mart)
  5. U Federaciji BiH su potvrđena dva nova slučaja kod dvije osobe koje su članovi porodice Zeničanke kod koje je registrovana zaraza nakon što se vratila iz Lombardije, ukupno je sedam osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini (10. mart)
  6. U RS registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom korona, ukupno osam, u pitanju su osobe sa područja Banjaluke, zaraženi su muškarac i žena koji su odmor proveli u Austriji a imali su kontakt sa zaraženim u Hrvatskoj, i muškarac i žena koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama u Sloveniji, u BiH je ukupno zaraženo 11 osoba (12. mart)
  7. U Republici Srpskoj potvrđena su još dva slučaja zaraze virusom korona, ukupno 10, riječ je o djetetu i osobi mlađe životne dobi koji su bili u kontaktu sa muškarcem i ženom koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Sloveniji, u BiH je zabilježeno ukupno 13 slučajeva zaraženih virusom korona (13. mart)
  8. Virus korona potvrđen je kod još pet osoba u Republici Srpskoj, ukupno 15, riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj, u BiH je ukupno 18 zaraženih (13. mart)

Comment here