DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Grand Trade zvanično jedini ponudio zgradu za UiO BiH

zgrada u Banjaluci u kojoj se sada nalazi UIO BiH

Kompanija Grand Trade i zvanično je jedina dostavila ponudu za prodaju poslovnog prostora Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. To su potvrdili iz UiO BiH. U ovoj upravi su otvaranje pristiglih ponuda izvršili 23. decembra a o jedinoj pristigloj ponudi sada treba da odluči komisija.

Sljedeći korak je ispitivanje dostavljene ponude od strane Komisije, a u skladu sa Odlukom o raspisivanju predmetnog javnog oglasa i uslovima definisanim u Tenderskoj dokumentaciji, te donošenje Odluke o ishodu postupka“, odgovorili su iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Inače, Grand Trade je Upravi za indirektno oporezivanje ponudio 17 020 kvadrata po cijeni od 4 950 maraka po kvadratu, ukupne cijene poslovnog prostora od  84.249.000 maraka bez PDV-a.

zgrada koju je Grand Trade ponudio UiO, foto Info radar

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine na raspolaganju za kupovinu prostora koji bi bio u njenom vlasništvu ima 37,9 miliona maraka što nije ni blizu cijene koju za poslovni prostor koji nudi traži Grand Trade. Inače, ta sredstva UIO godinama čuva na računu iako se o potrebi kupovine zgrade koja će biti u vlasništvu te uprave govori godinama.

Vlasnik Grand Trade je Mile Radišić najpoznatiji po tome što je kum Milorada Dodika. Grand Trade je ponudu dostavio za poslovni prostor u zgradi u takozvanom Picinom parku u Banjaluci. Gradnju te zgrade pratili su protesti banjalučkih aktivista ali i sukobi policije sa građanima, naročito sa porodicom Vulić koja je odbila da proda svoje zemljište i kuću u tom parku. Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine zatvora pod optužbom da je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike oštetio Republiku Srpsku za više od maraka. Nakon što je deset mjeseci bio nedostupan pravosuđu RS i BiH Radišić se na izdržavanje kazne javio u novembru 2015. godine. Izašao je iz zatvora u oktobru 2017. godine.

GERILA info

Comment here