DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Grad Banja Luka: Ne nasjedajte na lažne vijesti

Nakon pojave različitih poluinformacija koje najavljuju potpunu zabranu izlaska ili ulaska u Banjaluku ali i potpunu obustavu rada prodavnica osim jednom nedeljno oglasili su se iz banjalučke gradske uprave. Gradska vlast napominje da sve relevantne informacije pravovremeno saopštava Grad Banjaluka. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Ygrada Gradske upreave u Banjaluci

Grad Banja Luka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom „potpunom zatvaranju Banje Luke“, zbog epidemije korona virusa.

Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnosti Štaba za vanredne situacije.

Ovi teški dani, u kojem se svi zajedeno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike.

Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije.

Istovremeno, građane podsjećamo da Grad Banja Luka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još apelujemo da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih.

Comment here