DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Gorica Dodik tužila Begića zbog Agapea

Restoran Agape u vlasništvu kćerke Milorada Dodika

Gorica Dodik, kćerka predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, tužila je Ivana Begića iz PPD-a zbog klevete, kako se navodi u tužbi. Gorica Dodik je vlasnica restorana Agape koji se nalazi na spratu robne kuće Boska na trgu Krajine u centru Banjaluke.

Gorica Dodik Ivana Begića tuži jer je 21. juna ove godine objavio video snimak na kojem tvrdi da restoran u njenom vlasništvu radi i poslije 23 sata do kada je odlukama nadležnih institucija zbog pandemije virusa korona bilo dozvoljeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

U tužbi koja je predata banjalučkom Osnovnom sudu tvrdi se da navodi izneseni u video snimku nisu istiniti a od Begića se traži nadoknada štete u iznosu od 5000 maraka.

“Tom prilikom je tuženi šetajući u određenim večernjim časovima ispred objekta tužioca u nepoznatom i ničim dokazanom vremenskom periodu iznio niz neistina i neprovjerenih informacija o radnom vremenu ovog objekta a potom i o stvaranju velikih klastera zaraze te pogodovanju širenja i pogoršanja epidemiološke situacije usljed nepoštovanja odgovarajućih preporuka i obaveznih mjera a u samoj završnici predmetnog video zapisa tuženi je u prijetećem smislu naveo da će onemogućiti dalji rad tužioca”, piše u tužbi.

U tužbi se navodi da je Begić u video snimak ubacio i video sekvence iz noćnog provoda u tom restoranu kao i da su ti snimci mogli nastati bilo kad.

Begić je ranije tvrdio da posjeduje neoborive dokaze o radu Agapea nakon 23 sata, izdate fiskalne račune kao i objave gostiju Agapea na društvenim mrežama a koje su nastale nakon 23 sata.

Sram neka ih bude! Nije dovoljno što su toliko drski, bahati i umišljeni da su gospodari života, nego od jednog studenta traže da im zacijeli rane na duši sa 5000 maraka. To govori o kakvim se ljudima radi. Budu li svi građani tužili nju, njenog brata i tatu za sve prolivene suze za bližnjima koji su zbog njih otišli iz ove zemlje, neće im budžet Njemačke biti dovoljan da sve isplate. Žao mi je ljudi poput Gorice Dodik kojoj novac zacjeljuje rane na duši i koja pored toga što zna da su radili kada nisu smjeli, i pored toga što imam na stotine svjedoka, pokušava da glumi žrtveno jagnje. Krivi ste i odgovaraćete”, kaže Begić za Gerila.info.

Igor Radojičić. FOTO: facebook.com/gubanjaluka/

Rad restorana Agape bio je dugo tema i na društvenim mrežama gdje su građani pisali kako taj restoran radi poslije predviđenog vremena a kako komunalna policija ne reaguje na pozive. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je u junu da niko nije izuzet od kontrola ali da komunalna policija jednostavno ne može da stigne da obiđe sve objekte.

GERILA.info

Comment here