DRUŠTVONASLOVNANOVOSTI

Godina dana od pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića. Ko je nalogodavac?

Slobodan Vasiljević

Od napada na Slobodana Vasiljevića u Šekovićima prošlo je godinu dana. Vasiljević je u noći sa subote na nedelju, sa 1.juna na 2. jun, brutalno pretučen od strane osam muškaraca ispred pravoslavne crkve u Šekovićima. Tužilaštvo je kasnije taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva. Godinu dana kasnije i dalje se ne zna ništa o nalogodavcima napada na Vasiljevića. Sva osmorica napadača su u pritvoru i u toku je suđenje koje je privremeno prekinuto zbog situacije sa pandemijom virusa korona u Republici Srpskoj.

crkva u Šekovićima ispred koje je napadnut Slobodan Vasiljević

U međuvremenu je odbijena kaucija za jednog od osumnjičenih Slavišu Juroševića čije puštanje na slobodu je prije nekoliko mjeseci podiglo dosta prašine, naročito na istoku Republike Srpske. Jurošević je odlukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu pušten da se brani sa slobode ali je ta odluka u februaru ove godine na Vrhovnom sudu Republike Srpske poništena i vraćena na ponovno odučivanje na sud u Istočnom Sarajevu. Taj sud je potvrdio svoju prethodnu odluku i Juroševića ostavio na slobodi pa je Vrhovni sud Republike Srpske 24. februara ove godine naredio hapšenje Slaviše Juroševića koji je nedugo nakon toga ponovo uhapšen. Čitavu situaciju sa puštanjem jednog od osumnjičenih za pokušaj ubistva je tada komentarisao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač a Slobodan Vasiljević je tim povodom pisao i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine.

Vasiljević za Gerila info kaže da očekuje potpunu pravdu a kaže i da zna ko stoji iza pokušaja njegovog ubistva. To je rekao i na svjedočenju na sudu.

“Očekujem da će prema dokazima koji su u posjedu Tužilastva svi optuženi dobiti maksimalne kazne. Samim tim postoji mogućnost da otkriju nalogodavca.”– kaže Vasiljević za naš sajt.

GERILA info

 

Comment here