NASLOVNAPOLITIKA

GERILA.info saznaje: Igor Radojičić “preživio” sjednicu gradskog odbora

Iako je Igor Radojičić nakon relativno lošeg rezulatata po SNSD na prošlim izborima (u samoj Banjaluci) svojoj stranci stavio mandat na raspolaganje – o povjerenju predsjednika gradskog odbora danas se nije ni glasalo. Time će Radojičić nastaviti svoj put kao gradonačelnik najvećeg grada Srpske ali i kao šef najvažnijeg gradskog odbora vladajućes stranke u Republici Srpskoj.

“Gradski odbor nije u potpunosti ostvario planirane ciljeve na prethodnim izborima. Naš kandidat za predsjedništvo BiH je pobijedio u Banjaluci i imali smo dosta dobar rezultat za Parlamentarnu skupštinu BiH. Za nivoe u Republici Srpskoj nismo zadovoljni rezultatima. Izvještaj je GO Banjaluka je u konačnici usvojen sa zaključkom da predsjedništvo gradskog odbora do februara naredne godine predloži plan unutrašnjeg jačanja gradske organizacije”, izjavio je Radojičić.

Izvjesno je da Radojičić čvrsto drži konce u svojim rukama i da, uprkos svemu, ipak ima povjerenje većine članova SNSD-a u Banjaluci.

Činjenica jeste da je Banjaluka na čelu sa Radojičićem i večinom koju predvodi, ali i Zoranom Talićem kao predsjednikom gradske skupštine, pokrenula neke bitne infrastrukturne projekte tako da je Banjaluka trenutno veliko gradilište. Naravno, ostaje da se vidi kako će, na koji način i pod kojim uslovima da se završe ti projekti kako bi javnost dala konačan sud o radu aktuelne gradske vlasti.

Rezultati izbora u Banjaluci u prvim danima nakon izbora su izazvali otvoreno nezadovoljstvo pojedinih članova i kandidata Saveza nezavisnih socijal-demokrata, ali i “ulili nadu” opoziciji, prije svega PDP-u. Marinko Umičević, direktor fabrike obuće ”Bema”, savjetnik Milorada Dodika i kandidat SNSD za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, otvoreno je napisao da je razočaran svojim, ali i izbornim rezultatom kandidata za predsjednika RS i Predsjedništvo BiH na biračkim mjestima u Banjaluci i za to okrivio je aktiviste i banjalučki gradski odbor SNSD-a. Momčilo Antonić, kandidat za Narodnu skupštinu RS, je podržao Umičevićevo mišljenje.

Ipak, treba se prisjetiti da je Igor Radojičić na lokalnim izborima 2016. godine osvojio rekordan broj glasova na tim izborima – 50.398 –  što je najveći broj od svih kandidata u svim opštinama i gradovima u BiH.

GERILA.info

Comment here